CAOS Siljan runt 18-19 augusti 2018


I år var det många medlemmar som ville åka Siljan runt. Med 16 deltagande bilar blev det en lång Corvette karavan till Dalarna.

Första stoppet utmed vägen blev Rastahyttan för medhavd frukost. Färden gick vidare på små fina vägar till Falun och lunch på Staberg krog. Efter lunchen var siktet inställt på Linghed med garagebesök hos Sven-Erik Mattson med tillhörande bilar och verksamhet. CAOS tackar Sven-Erik för ett mycket trevligt besök. Vi rattade tillbaka till Falun för en visit på Lugnet och hoppbackarna. När vi hade tittat klart på utsikten från hoppbackarna satte vi kurs mot Rättvik och hotellet. Här blev det middag på hotellets restaurang i amerikansk retro stil.

Nästa dag var det Orsa Grönklitt och Rovdjursparken som var inplanerad. Djurparksbesöket avslutades med lunch och turen gick vidare söderut med passage av Sollerön för att sedan stanna i Siljansnäs för fika på Buffils Anna Kaffestuga. Nu var det bara hemresa kvar på programmet och efter ett kort stopp i Hedemora skiljdes Corvette gänget för olika hemdestinationer.

Text & Foto: Åke Jansson